contact@garden-horticola.ro  |  Tel.: 0726.178.408

Realizam sisteme de irigatii automatizate prin aspersie sau picurare, marca rain bird, hunter, irritrol (proiectare-montaj-mentenanta).

Timpul de executie este de aproximativ 3-5 zile (saparea santului la 25 cm, instalarea aspersoarelor, repunerea gazonului, reglajele  sistemului automatizat).

Descrierea Serviciului

In urma masuratorilor se intocmeste un deviz, proiectul se imparte pe zone de umbrire, plante, gradina de legume, solar, etc.

Drenajul se realizeaza pentru colectarea surplusului de apa provenit din precipitatii sau irigatii. Acesta se face cu tub de dren de 63 mm de culore verde la adancimea de 40 cm. Preturi cuprinse intre 50-80 lei/ml

Un sistem de irigat consta in conectarea  in serie a  unuia sau mai multor aspersoare iar rezultatul final fiind udarea unei suprafete de pamant de forma artificiala, favorizand cresterea si dezvoltarea armonioasa a plantelor, gazonului, culturilor agricole, etc.

Pe langa folosirea unui sistem de irigat in agricultura de asemenea se mai foloseste si in gradinile particulare astfel aducand un plus de prospetime si vigoare plantelor sau a gazonului din curtile dvs.

Preturi pentru suprafete cuprinse intre:

  • 50 – 80 mp – 15 euro /mp
  • 80 – 150mp – 10 euro/mp
  • 150 – 250mp – 7 euro/mp
  • Alte cotatii la cerere.

Pe langa folosirea unui sistem de irigat in agricultura de asemenea se mai foloseste si in gradinile particulare astfel aducand un plus de prospetime si vigoare plantelor sau a gazonului din curtile dvs.

Metodele de udare cele mai folosite in zonele rezidentiale sau parcuri sunt:

  • irigare prin aspersie, utilizand aspersoare sprey sau rotoare
  • irigare prin microaspersie, fiind utilizate microaspersoare ideale pentru zonele restranse unde se gasesc plante.
  • irigare prin picurare, utilizand tub special fabricat sau picuratoare care pot fi folosite in orice culturi.

Ca si sisteme de automatizare a instalatiilor de irigat, se folosesc controlere care sunt disponibile atat la 9 V cat si alimentate cu curent de 220V, pe langa aceste controlere amintim si electrovalvele care sunt de diferite marimi, in functie de necesitati  dar si alte sisteme , cum ar fi senzori de ploaie, senzori de inghet senzori de umiditate toate aceste materiale montate impreuna ne ajuta la automatizarea unui sistem de irigatie.

SFATURI UTILE PENTRU INTRETINERE

Pentru o buna functionare pe perioada indelungata a instalatiei de irigat trebuiesc respectate urmatoarele indicatii:

  • Verificati si curatati cat mai des filtrul de impuritati
  • Verificati periodic ca unghiurile de udare ale asperoarelor sau rotoarelor sa fie cele corespunzatoare zonei pe care o iriga
  • Verificati electrovalvele daca isi indeplinesc functiile (daca deschid si inchid apa in totalitate)
  • Verificati periodic daca nu exista vreo fisura a tevilor de polietilena care unesc aspersoarele (acest lucru se poate observa usor deoarece pamantul este foarte moale in zonele cu fisuri ale tevilor)
  • Daca sistemul de irigat nu detine filtru de particule, verificati periodic diuzele aspersoarelor deoarece riscul de infundare este mare

PREGATIREA PENTRU SEZONUL RECE

Pregatirea sistemelor de irigat pentru iarna este un procedeu foarte important pentru buna intretinere a acestuia, de care toti proprietarii de sisteme de irigat automatizate trebuie sa tina cont. Acest procedeu se poate realiza prin 2 metode :

  • Prima metoda ar fi golirea automata a sistemelor. Aceasta metoda este disponibila doar in cazul in care sistemul de irigat a fost proiectat cu supape de golire. Daca sistemul de irigat detine supape de golire automata tot ce trebui facut este inchiderea robinetului principal de alimentare cu apa si deschiderea manuala a electrovalvelor cate una pe rand.
  • A doua metoda ar fi golirea de apa a instalatiei de irigat folosind un compresor. Dar pentru a realiza aceasta operatiune va sfatuim sa apelati la ajutor de  specialitate

Executam de asemenea si lucrari de mentenanta.

Preturi intre 300- 600 lei, in functie de numarul de zone de udare.

PUNEREA IN FUNCTIUNE

La prima punere in functiune a unui sistem de irigat automatizat , inainte de a racorda ultimul aspersor, ultimul rotor sau  tubul cu picurator, pe fiecare faza este indicat sa se  lase sa curga apa liber,  timp de cateva minute, acest lucru permite curatarea instalatiei pe toata lungimea ei de pamant sau alti factori care pot infunda diuzele aspersoarelor, diuzele rotoarelor sau tubul cu picurator.

Reporirea sistemelor de irigat dupa sezonul rece se realizeaza la sfarsitul luni aprilie inceputul luni mai, in functie de temperaturiile exterioare. Pentru a reporni un sistem de irigat este preferabil sa apelati la un specialist, acesta stiind cu exactitate pasi ce trebuiesc urmati pentru a reporni un sistem de irigat.

Executam de asemenea si lucrari de mentenanta.

Preturi intre 300- 600 lei, in functie de numarul de zone de udare.